Sony brengt binnen een week nieuwe firmware voor de Playstation 4 spelconsole uit. Naast het spelen van games is de Playstation 4 ook een multimedia-apparaat met OTT mogelijkheden.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe firmware is Share Play. Hiermee wordt het mogelijk om via internet games te spelen met vrienden die deze games zelf niet in bezit hebben. Sony heeft niet veel inhoudelijk over Share Play openbaar gemaakt. Het is dus afwachten wat voor mogelijkheden dit nieuw onderdeel aan de Playstation 4 gaat toevoegen.

YouTubeDe nieuwe firmware maakt tevens de UBS-poorten geschikt voor opslagapparaten met daarop de muziekbestanden MP3, MP4, MP4A en 3GP. Hierdoor is het beluisteren van eigen muziek tijdens het spelen van games mogelijk. Ook het on demand-platform wordt verder uitgebreid. Zo komt de videodienst YouTube op de Playstation 4 eindelijk beschikbaar. Maar de toevoeging van andere onbeperkt kijken-diensten als NLziet en Videoland Unlimited laat nog op zich wachten. Netflix was al langere tijd op de Playstation 4 beschikbaar.