Paramount Channel heeft nieuwe licenties aangevraagd om uit te zenden in Europa. De zender komt uit de stal van Viacom international. Vooralsnog komt er geen Nederlandse versie.

Paramount is een Amerikaanse zender met films en series met een nadruk op comedy. Onder de noemer Paramount Comedy was de zender tot enkele jaren terug actief op de Britse markt, maar werd uiteindelijk omgedoopt in Comedy Central. Viacom is dit jaar desondanks het merk Paramount weer aan het uitrollen.

Paramount vooralsnog niet in Nederland
Hongarije en RoemeniŽ kregen de zender begin dit jaar al en nu volgen TsjechiŽ en Slowakije. Oost-Europa is al vaker de springplank geweest voor Amerikaanse zenders in Europa. Dat geldt voor bijvoorbeeld HBO. Of Paramount ook in Nederland komt is vooralsnog ongewis. Het in Amsterdam gevestigde Viacom Northern Europe, sluit dit niet uit, maar vooralsnog zijn er geen concrete plannen. De televisiemarkt in Nederland is al redelijk verzadigd en Comedy Central is ook al te zien met diverse kanalen bij aanbieders op de kabel, iptv en glasvezel.