De Amerikaanse zender History 2 komt naar Europa. In tegenstelling tot het originele History komen op dit kanaal nog wel geschiedenisprogramma's. Nederland moet voorlopig wachten.

History 2, afgekort als H2, bestaat in de Verenigde Staten al langer en is daar in feite de zender geworden waarnaar alle geschiedkundige documentaires zijn verhuisd. De introductie in Europa stond in november gepland bij Canal Digital in ScandinaviŽ (niet te verwarren met CanalDigitaal in Nederland), maar is om technische redenen voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Veel kritiek kijkers op History
De huidige zender History, in Nederland en BelgiŽ ondermeer via de digitale kabel, glasvezel en satelliet te bekijken, krijgt veel negatieve kritiek van de kijkers. Dat blijkt uit de meningen op diverse fora. History zendt allang niet meer de geschiedkundige programma's uit die er in het begin op te zien waren. De programmering bestaat vrijwel uitsluitend uit herhalingen van het soort Amerikaanse reality-series als Storage Wars en Pawn Stars, die ook veelvuldig op andere commerciŽle zenders te zien zijn.