Ziggo heeft in oktober stapsgewijs de zenderzoekfrequenties voor digitale ontvangstapparatuur gewijzigd. Abonnees van het kabelbedrijf werden niet persoonlijk ge´nformeerd.

Weliswaar heeft Ziggo op haar homepage de bewuste informatie tijdig aangepast, maar veel Ziggo-gebruikers hadden geen idee en moesten de nodige moeite doen om erachter te komen waarom hun apparatuur slecht of soms geheel niet meer werkte. Niet alle ontvangstapparatuur viel uit want de meeste Samsung PVR decoders schakelden automatisch over. Vooral Humax decoders en Panasonic toestellen gingen haperen en diverse CI+ apparatuur zoals die van Loewe liet het zelfs afweten met als gevolg zwart beeld.

Opnieuw instellen altijd oplossing
Sommige gebruikers melden dat ze geen idee hadden van de oorzaak van de problemen en naar mankementen in de ontvangstinstallatie zijn gaan zoeken. Vooral meer recente apparatuur past zich automatisch aan, maar abonnees die nog altijd problemen ervaren dienen eerst de instellingen aan te passen en de apparatuur dan opnieuw naar alle digitale zenders te laten zoeken. De zoekfrequentie is gewijzigd van 396 Mhz. naar 474 Mhz. voor zowel de oostelijke als de westelijke regio's. Overige instellingen:netwerk-ID 5555, modulatie 64-QAM en indien dit ook moet worden ingevuld (veel apparatuur kan dit automatisch) symboolsnelheid (Symbolrate) 6875.
Voor het COGAS-netwerk gelden nadrukkelijk nog de oude instellingen: 369.00 Mhz., netwerk-ID 9004.