De Amerikaanse zender History 2 (H2) breidt verder uit in Europa. In tegenstelling tot History komen op dit kanaal nog wel geschiedenisprogramma's. Nederland moet voorlopig wachten.

History 2, afgekort als H2, bestaat in de Verenigde Staten al langer en is daar in feite de zender geworden waarnaar alle geschiedkundige documentaires zijn verhuisd. De introductie in Scandinavie staat voor november gepland bij Canal Digital (niet te verwarren met CanalDigitaal in Nederland). Daar vervangt H2 HD dan de zender High TV 3D. Er is al een Britse versie H2 UK HD via Sky Digital te bekijken voor abonnees.

Veel kritiek kijkers op History
De huidige zender History, in Nederland en BelgiŽ ondermeer via de digitale kabel, glasvezel en satelliet te bekijken, krijgt veel negatieve kritiek van de kijkers. Dat blijkt uit de meningen op diverse fora. History zendt allang niet meer de geschiedkundige programma's uit die er in het begin op te zien waren. De programmering bestaat vrijwel uitsluitend uit herhalingen van het soort Amerikaanse reality-series als Storage Wars en Pawn Stars, die ook veelvuldig op andere commerciŽle zenders te zien zijn.