Ziggo heeft Cogas en Caiway ruim van tevoren gewaarschuwd voor de problemen die met emailadressen zouden kunnen ontstaan als de dienstverlening zou stoppen.

Er is in Twente grote onrust onder Cogas-klanten ontstaan na de aankondiging dat in de eerste maanden van 2015 het leveren van digitale diensten via de kabel via Ziggo stopt en door Caiway wordt overgenomen. En van de probleempunten is de afsluiting van het huidige Ziggo-emailadres. Door het groot aantal klachten hebben diverse gemeenten in Twente die aandeelhouder van Cogas zijn het standpunt ingenomen dat het huidige Ziggo-emailadres ook bij afname van digitale diensten via Caiway actief blijft.

Cogas-soap gaat doorZiggo-woordvoerder Erik van Doeselaar laat Totaal TV weten dat men Cogas en Caiway vroegtijdig heeft gewaarschuwd voor problemen die bij klanten kunnen ontstaan als de overeenkomst voor het leveren van digitale diensten door Ziggo wordt stopgezet. Het afsluiten van Ziggo emailadressen was daar n van. Ziggo ziet geen mogelijkheid om de emailadressen van huidige klanten in het Cogas-gebied langer actief te laten. Het emailaccount wordt afgesloten op de dag dat het abonnement wordt beindigd. Net als alle andere internetaanbieders is het zonder aanpassingen technisch niet mogelijk voor Ziggo om emailadressen via andere aanbieders actief te laten blijven.