Het zenderaanbod van de Nederlandse kabelbedrijven UPC en Ziggo wordt volgend jaar vrijwel zeker met de tv-zenders Food Network en Fine Living uitgebreid. Dit is het gevolg van een overeenkomst tussen Scripps Network en Liberty Global.

Beide bedrijven hebben een meerjarige overeenkomst getekend waardoor Food Network en Fine Living de komende jaren voor alle Europese aanbieders van Liberty Global beschikbaar komt. Beide zenders zijn al bij enkele Liberty Global-aanbieders beschikbaar. In enkele landen waar deze zenders nog niet via de kabel wordt doorgeven, gebeurt dit in de loop van 2015. Onder deze landen bevindt zich ook Nederland. Liberty Global is in Nederland al langere tijd eigenaar van UPC en staat nu de Europese Commissie goedkeuring heeft gegeven op het punt om Ziggo over te nemen. Scripps Network is ook eigenaar van reiszender Travel Channel.

Eten en lifestyleFood Network is een zender waar eten, entertainment en lifestyle centraal staan. Bij Fine Living ligt de nadruk op lifestyle, innovatie en design. Beide zenders worden in de Benelux vrijwel alleen door de M7 Group-aanbieders Online.nl, CanalDigitaal en TV Vlaanderen aangeboden. Deze aanbieders voegden Food Network en Fine Living afgelopen zomer aan het zenderaanbod toe. De satellietverspreiding via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost geldt als belangrijkste aanvoersignaal voor Europese tv-aanbieders.