Duitse en Britse kijkers maken nog altijd voor het grootste deel gebruik van lineaire televisie. De toekomstperspectieven voor aanbieder Sky zijn in beide landen goed te noemen.

Sky, dat in Duitsland en Groot-BritanniŽ de grootste betaaltv-aanbieder is concludeert dat nog meer dan 90 procent van haar klanten naar reguliere televisie kijkt en dat de overstap naar on-demand langzamer gaat dan gedacht. Dit heeft grotendeels te maken met het ontbreken van snel internet in veel gebieden in deze landen. Toch haakt ook Sky al steeds meer in op de behoefte aan on demand.

Veranderend kijkgedrag onomkeerbaar
Net zoals aanbieders in Noord-Amerika al steeds meer zich realiseren dat het kijkgedrag verandert, doet ook Sky dit. Na Sky Go en Sky Anytime kwam Sky Deutschland dan ook met Sky Generation, een volwaardig online en on demand pakket. Het land waar in Europa het kijkgedrag het snelst verandert lijkt Frankrijk te zijn. Dat komt doordat Frankrijk ver vooroploopt met iptv via de adsl en glasvezelnetwerken. Vooral CanalSat voelt dit steeds meer.