Nieuwe hoofdstukken in de Cogas-soap blijven geschreven worden. Er komt namelijk toch een tweede aanbieder op het kabelnetwerk van Cogas, maar dat wordt niet Ziggo maar Cbizz.

Cbizz via coax en glasvezel in het verzorgingsgebied van Cogas digitale diensten aanbieden. In eerste instantie werd Cbizz door Caiway voor de zakelijke markt als vervanging van Ziggo Zakelijk naar voren geschoven. Nu blijkt dat ook consumenten in het Cogas-verzorgingsgebied abonnementen bij Cbizz kunnen afsluiten. Het is voor velen opmerkelijk dat er nu toch een tweede aanbieder op het kabelnetwerk van Cogas actief wordt. Eerder maakten Cogas en Caiway bekend dat door technische beperkingen geen mogelijkheid is om Ziggo als tweede aanbieder van digitale diensten op het kabelnetwerk toe te laten.

Cbizz is CaiwayFeitelijk blijft er ondanks de mogelijkheid voor het afnemen van digitale diensten via Cbizz er één aanbieder op het Cogas kabelnetwerk actief. Cbizz is een zakelijke dienstverlener en voorheen onderdeel van Caiway. Al enige tijd is Cbizz een zelfstandig bedrijf maar maakt het wel gebruik van de infrastructuur van Caiway. Het is begrijpelijk dat Caiway Cbizz als tweede aanbieder via het Cogas-glasvezelnetwerk naar voren schuift. Nu Cbizz ook op een deel van het Cogas kabelnetwerk voor het leveren van digitale diensten voor de consument beschikbaar komt, zorgt bij enkele Twentenaren voor vraagtekens.