Nickelodeon heeft besloten de uitzendingen van Slot Marsepeinstein 4,5 en 6 te schrappen. Een besluit vanuit het Amerikaanse hoofdkantoor. Studio100 in België zendt de serie wel uit.

In een mail waarop het KRO actualiteitenprogramma Brandpunt de hand wist te leggen, bericht productiebedrijf Studio100 de crew en de cast van het kinderprogramma dat "vanwege head-office USA en de beslissing in Nederland van de Hoge Raad rond de ‘zwartheid van de pieten’ werd beslist om niet door te gaan met de uitzendingen van Slot Marsepeinstein 4,5 en 6 op de zender Nickelodeon”. De makers zijn zeer teleurgesteld.

Wel Zwarte Pieten bij Studio100 TV
Slot Marsepeinstein is een Nederlandse kinderserie gebaseerd op het sinterklaasfeest. De serie is een productie van Nickelodeon in samenwerking met het (Vlaamse) Studio 100. De serie zou vanaf 17 november 2014 te zien op de kinderzender. Nu dat niet doorgaat wil Studio100 de serie op haar eigen zender, Studio100 TV, uitzenden, maar deze is alleen in België via Telenet en Proximus digitaal te ontvangen. "Studio 100 TV zal er alles aan doen om dit pareltje alle kansen te geven die het verdient”, aldus producer Björn Pinxten.

Verbazing België over gedoe in Nederland
KRO Brandpunt besteedt in de uitzending van zondag (9 november) om 22.35 uur op NPO 2 aandacht aan de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet. In de reportage ‘Wild Geraas’ wordt ingegaan op de Belgische verbazing over het ontspoorde Nederlandse discours. Afgelopen week ontstond ook al commotie over het feit dat de NTR dit jaar Sinterklaas door een regenboog laat varen en met regenboogpieten gaat werken in het Sinterklaasjournaal. De NTR brengt dit programma met Dieuwertje Blok vanaf 11 november op NPO 3.