Alicia Keys, winnares van 15 Grammy’s®, treedt zondag op tijdens de MTV EMA. Het optreden is live te volgen vanuit de SSE Hydro in Glasgow op zondag 9 november 21:00 op MTV.

DJ en producer Afrojack, David "The Hoff” Hasselhoff, supermodel Jourdan Dunn en de diva’s van de reality serie Total Divas Brie en Nikki Bella zijn tijdens de Eurean Music Awards de presenters naast party rocker Redfoo en gitaar legende Slash. Hip hop superster Nicki Minaj is de host van MTV EMA 2014. Optredens zijn er van Enrique Iglesias, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran en Nicki Minaj. Rock legende Ozzy Osbourne zal een Global Icon Award ontvangen tijdens de show in Glasgow. Calvin Harris meldde zich af.

Rotterdam wil MTV EMA binnenhalen
Rotterdam doet een gooi naar de MTV European Music Awards die vorig jaar nog in Amsterdam in de Ziggo Dome plaatsvonden. De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser, verantwoordelijk voor Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport, is daarom in Glasgow voor overleg met MTV. Hij zal daar proberen om de editie van 2016 naar Rotterdam te halen. Los van het financiële aspect zijn er ook andere voorwaarden waar naar gekeken moet worden. De hoofdlocatie moet dan Ahoy worden met op meerdere plekken in de stad gerelateerde evenementen.


Geschreven door: Jan-Hein Visser