Discovery Channel krijgt wereldwijd veel kritiek te verduren rondom een geplande uitzending, waarin de presentator zich in een beschermend pak door een Anaconda wil laten verorberen.

In de uitzending, gepland in Amerika op 7 december, draait het om presentator Paul Rosolie, die zich een een speciaal beschermend pak door een Anaconda wil laten verorberen. De bedoeling is om in het programma eaten alive te ondervinden wat er binnenin de slang gebeurd, waarna Rosolie uiteindelijk weer wordt bevrijd. Een petitie tegen de actie, die wordt gezien als onnodige dierenmishandeling, leverde al 20.000 handtekeningen op.

Freek Vonk zet vraagtekens bij actie
Ook vanuit Nederland kreeg Discovery Channel al bij voorbaat kritiek te verduren op de geplande uitzending. Freek Vonk, dierenexpert en presentator van de reeks Freek in AustraliŽ op NPO 3, uitte zijn zorgen over de actie. Die zorgen zijn vooral over de schadelijke en mogelijk dodelijke gevolgen voor de Anaconda. Daarnaast vraagt Vonk zich openlijk af wat het educatieve nut, een pijler waar Discovery juist altijd op leunde, hiervan is.


Geschreven door: Jan-Hein Visser