Results 1 to 3 of 3

Thread: TP-Link 842nd client mode

  1. #1
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    TP-Link 842nd client mode

    Здравейте Колеги,
    имам следния проблем, които незнам как да реша и моля за вашите съвети.
    Ситуацията е следната:
    1. Имам рутер ТПлинк 842 с OpenWrt 12.09, който е свързан по wan порт с моя интернет доставчик. ИП адреса на рутера е 192.168.0.1. Tъй като връзката прекъсва почти всеки ден съм закачил на USB порта на рутера един стик на Мтел, който чрез Multi-Wan ми играе ролята на failover когато прекъсне връзката по wan порта. Тъй като, обаче, нетът на Мтел след изчерпване на количеството данни на пълна скорост става много бавен и практически неизползваем реших да си осигуря резервен интернет по wireless.
    2. За целта сложих до ТПлинк 842 втори рутер/ТПЛинк 841/ също с OpenWrt 12.09, който по wireless се свръза с рутера на съседа ми и е настроен да работи в client mode.ИП-то което получава по DHCP от съседския рутер е 192.168.1.х. ИП-то на лан мрежата на ТПЛинк 841 е 192.168.2.1.
    3. Настроил съм единия лан порт на първия ТПЛинк 842 да е отделен VLan, който е част от WAN групата във настройките на firewall-a на рутера. И нещата на пръв поглед сработват. Multi-Wan работи и показва, че и трите интернет връзки - основната от интернет доставчика, тази от Мтел и тази от client mode на ТПЛинка841 са ОК. В полето на статуса на wireless на ТПЛинк841 показва, че връзка със съседския рутер е осъществена и bitrate варира между 39 и 72Mbit/s. Напрактика обаче когато прекъсне основния ми интернет и Multi-Wan на ТПЛинк 842 прехвърли връзка към интернета, който идва от ТПЛинк 841 и се направи speedtest през компютър, който е закачен на wireless-а на основния ТПЛинк 842 скоростта на download не може да надхвърли 1Mbit/s. Прави впечатление, че Upload-a e в рамките на очакваното – около 3-4Mbit/s.
    4. Пробвах да вържа ТПЛинк841 директно към лан порта на едно PC и установих, че връзка в този случай е добра - скоростта на download достига 30Mbit/s. С други думи скоростта не е добра когато връзката мине през основния рутер ТПЛинк 842.

    Някакви идеи каква може да е причината за този проблем и как да бъде решен?

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: TP-Link 842nd client mode

    Идеите и работещите решения са:
    Твоят интернет доставчик си има поддръжка обърни се към тях, ако това не помогне смени интернет доставчика, с този на които е съседа.

    Хем плащаш нет които не работи, хем се занимаваш с глупости, нещо не ти схващам логиката, или тук ни вземаш за глупаци, за да ти повярваме че изобщо имаш абонамент към интернет доставчик.

    Иначе само в рамките теорията, ти трябва bond, но с тези рутери не ясно дали ще работи като хората.

    What is bonding?
    Bonding is the same as port trunking. In the following I will use the word bonding because practically we will bond interfaces as one.

    But still...what is bonding?
    Bonding allows you to aggregate multiple ports into a single group, effectively combining the bandwidth into a single connection. Bonding also allows you to create multi-gigabit pipes to transport traffic through the highest traffic areas of your network. For example, you can aggregate three megabits ports (1 mb each) into a three-megabits trunk port. That is equivalent with having one interface with three megabits speed.

    Where should I use bonding?
    You can use it wherever you need redundant links, fault tolerance or load balancing networks. It is the best way to have a high availability network segment. A very useful way to use bonding is to use it in connection with 802.1q VLAN support (your network equipment must have 802.1q protocol implemented).

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    01-08-2012
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Re: TP-Link 842nd client mode

    Сигурен ли си, че когато прекъсне връзката се използва интернета на съседа ти? Според мен е възможно рутера да превключва на 3Г модема.
    Можеш също така да опиташ да размениш местата на кабелите от wan портовете и виж дали има разлика. Имаш ли конкретна причина да използваш толкова стара версия на openwrt?

Similar Threads

  1. oscam reading cline ok with client newcamd not with client cccam
    By peppinello in forum OSCam Configuration and Support
    Replies: 1
    Last Post: 18-06-2013, 14:52:16
  2. New cacheex exchange mode 2 or mode 3 - C+ Swe full HD (1W)
    By htcX in forum OSCam CACHE-EX Exchange
    Replies: 1
    Last Post: 05-07-2012, 22:35:00
  3. Replies: 0
    Last Post: 20-10-2010, 16:05:45
  4. Replies: 0
    Last Post: 20-10-2010, 15:58:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •