Het gebruik van de Google Chromecast HDMI-stick in de Nederlandse huiskamers stijgt. Reden voor Videoland Unlimited op Chromecast te gaan ondersteunen.

Met Chromecast kan men vanaf de tablet of smartphone content naar een televisietoestel streamen. Door de lage verkoopprijs van rond de 35 euro is de HDMI-stick populair in Nederland. Reden voor steeds meer Nederlandse contentaanbieders om in apps Chromecast te gaan ondersteunen. Videoland heeft voor de Videoland Unlimited app een nieuwe update uitgebracht die naast prestatieverbetering ook Chromecast ondersteunt.



Via Chromecast op alle schermen



Door de ondersteuning van Chromecast heeft Videoland Unlimited met een goedkoop apparaat toegang tot alle televisietoestellen met HDMI-aansluiting in Nederland. Omdat de videodienst nog niet op mediaspelers en spelconsoles beschikbaar is, kunnen alleen klanten van enkele tv-aanbieders zoals KPN, Delta en Caiway naar Videoland Unlimited direct op het televisietoestel kijken. Bij gebruik van Google Chromecast is deze mogelijkheid nu voor alle Nederlanders. De app ondersteunde al langere tijd Airplay waarmee via een veel duurdere Apple TV mediaspeler gekeken kan worden. Videoland Unlimited is een onbeperkt kijken-dienst waarmee de abonnee voor een vast bedrag van tien euro per maand onbeperkt naar beschikbare films, series en documentaires kan kijken.