Het wereldbekerseizoen schaatsen gaat vrijdagmiddag beginnen. De schaatsers staan bij de opening van het nieuwe seizoen aan de start in het Japanse Obihiro. De samenvattingen zijn ook te zien bij de NOS op NPO 1.

Wie is de snelste van dit weekend? Van de partij zijn onder andere de Nederlandse schaatsers Sven Kramer en Bob de Jong, Ireen Wüst en Margot de Boer.

Het programma in Obihiro
Het WK schaatsen in Obihiro vindt plaats van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdag om 16.30 uur staan de 5.000 meter en 500 meter bij mannen en de 500 meter en 3.000 meter bij vrouwen op het programma. Op zaterdag om 15.20 uur worden de 1.000 meter bij mannen en vrouwen en ploegenachtervolgingen geschaatst. Zondag om 13.45 uur wordt afgesloten met de 1.500 meter bij vrouwen, 1.500 meter bij mannen, 500 meter bij vrouwen, 500 meter bij mannen en de massastart.
Wereldbeker schaatsen Obihiro in het weekend op NPO 1
Samenvattingen van WK schaatsen op NPO 1
De samenvattingen zijn dit weekend te volgen bij Studio Sport op NPO 1. Het WK schaatsen in Obihiro is de eerste wereldbekerwedstrijd waar de NOS verslag van doet. In de komende weken en maanden reizen de schaatsers naar het Zuid-Koreaanse Seoul, Berlijn, Heerenveen, Hamar en weer Heerenveen en de NOS reist mee. De laatste wereldbekerwedstrijd eind maart in Erfurt. [Radio.NL]