De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op 15 november en als gewoonlijk te volgen via Zapp (NPO 3). Het Sinterklaasjournaal scoorde voorafgaand al torenhoge kijkcijfers.

De NTR brengt als vanouds het live verslag van de officiŽle intocht van de Sint en zijn Pieten, die dit jaar in Gouda plaatsvindt. Dieuwertje Blok verzorgt daarbij wederom het commentaar, bijgestaan door Jeroen Kramer. De uitzending is zaterdag 15 november bij Zapp via NPO 3 te volgen en begint rond het middaguur.

Hoge kijkcijfers Sinterklaasjournaal
Dieuwertje Blok was de hele afgelopen week al te zien met het Sinterklaasjournaal. Dit jaar is dit enkel op bij Zapp op NPO 3 te bekijken, maar de kijkcijfers waren er niet minder om. Mede door de Pietendiscussie en de geheimzinnigheid van de NTR rondom de invulling van het programma kwam het kijkcijfer zelfs boven het miljoen uit. Het programma kreeg al vooraf, maar ook achteraf veel kritiek te verduren. Blok laat zich zelf niet uit over wat zij er van moet vinden en hoopt dat alle kinderen vooral een leuke tijd beleven en met plezier kijken.