Woensdag 19 november is op NPO 1 de tv-show Sta op tegen kanker te zien. Vrijdag 28 november wordt een andere nationale actie op televisie afgesloten voor de slachtoffers van ebola.


Op 19 november staat heel Nederland op tegen kanker. Met de opbrengst van de tv-show Sta op tegen kanker kan KWF wetenschappelijk onderzoek financieren, voorlichting geven en patiënten ondersteunen.Kanker raakt ons allemaal. Om die reden staat op woensdag 19 november bekend en onbekend Nederland op. Om ervoor te zorgen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Het tv-programma zal live worden uitgezonden vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De presentatie is in handen van Frits Sissing en Lucille Werner. Sta op tegen kanker wordt op 19 november 2014 om 21:25 uur uitgezonden op NPO 1.

Nationale actie ebola
De Nationale Actieweek voor de slachtoffers van ebola wordt vrijdag 28 november afgesloten met een grote actie bij Beeld en geluid op het Media Park in Hilversum. Net als vorig jaar bij de Giro555-actie voor de Filipijnen nemen Bekende Nederlanders van 6 uur 's morgen tot 24.00 uur 's nachts in het belpanel plaats. Bekende namen roepen komende week al in tv- en radiospots het Nederlands publiek op om ebola slachtoffers te helpen door te geven aan Giro555. Het evenement is op vrijdag 28 november en de RTV-spots komen tot stand in samenwerking tussen de NPO en de samenwerkende hulporganisaties. Over de invulling op radio en televisie wordt nog overlegd. De organisatie rekent op enthousiasme en creativiteit van veel programma's.