De internationale Duitse omroep Deutsche Welle krijgt een flinke financiŽle impuls. Duitsland wil dat de nieuwszender een groter bereik krijgt middels een Engelstalige variant.

Deutsche Welle (DWTV) is de wereldomroep van Duitsland en maakt in diverse talen nieuwsprogramma's over het gebeuren in Duitsland, maar ook om kijkers en luisteraars in de wereld voor te lichten, zoals over Ebola. De zender brengt radio via internet, satelliet en ook nog de korte golf en de tv-zender is wereldwijd en in Europa via de Eutelsat op 13 graden oost te ontvangen. De zender is in Bonn, de vroegere West-Duitse regeringstad, gevestigd en heeft ook een bureau in Berlijn. Recent kreeg de zender veel kritiek vanwege samenwerking met de Chinese staatszender CCTV, maar DWTV wil meer bereik krijgen om haar visie wereldwijd te verkondigen.

Mogelijk minder Duitstalig
De bedoeling is om vanaf april 2015 met een apart Engelstalig nieuwskanaal te komen, waarmee Duitsland zich dan ook op het wereldtoneel tussen vele andere nieuwszenders kan scharen en als tegenhanger van zenders als Russia Today kan fungeren. Het bereik moet met de helft groeien naar honderdvijftig miljoen en de zender krijgt daarom meer budget van de Duitse regering voor het opzetten van een Engelstalig kanaal. De eenmalige 10,5 miljoen zijn niet voldoende om dan in de jaren erna alle dertig talen waarin wordt uitgezonden in stand te houden. DW maakt naast in het Engels en Duits ondermeer programma's in het Arabisch en het Spaans.