Niet – zoals de Consumentenbond graat ziet – de klanten van UPC en Ziggo profiteren vooralsnog van de fusie. Juist enkele topbestuurders van Ziggo verdienen miljoenen euro’s aan aandelenverkoop. Dat meldt RTL Z.
Uit cijfers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben Chief Financial Officer Bert Groenewegen en President Commissaris Andrew Sukawaty samen bijna dertig miljoen euro aan de verkoop van Ziggo-aandelen verdiend. Groenewegen zag zijn bankrekening met tien miljoen euro stijgen. Andrew Sukawaty verdiende het dubbele. De twee Ziggo-bestuurders hebben in het verleden wel geïnvesteerd in de aankoop van een deel van de aandelen.

Toegekende aandelen direct verkochtOpvallend is overigens dat Groenewegen een dag voordat hij de aandelen verkocht elfduizend aandelen kreeg toegekend. Met de verkoopprijs van 39,13 euro per aandeel gaat het hier om een aandelenpakket van meer dan vierhonderdduizend euro. Scheidend Ziggo-directeur Rene Obermann kreeg op deze maand een nog groter aandelenpakket toegekend. Deze werd een dag later voor ruim één miljoen euro verkocht. Eerder dit jaar kreeg Obermann bij zijn aanstelling al een bedrijf van 2,5 miljoen euro toegekend.