Results 1 to 2 of 2

Thread: SBS9 vanaf 1 januari bij M7, UPC en Ziggo in basispakket

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post SBS9 vanaf 1 januari bij M7, UPC en Ziggo in basispakket

  SBS9 – de nieuwe vierde zender van zendergroep SBS Broadcasting – gaat vanaf 1 januari uitzenden. De zender is vanaf het begin bij UPC, Ziggo, Online.nl en CanalDigitaal te bekijken.
  De zender komt in het digitale basispakket van deze aanbieders beschikbaar. SBS9 wordt een zender met veel films en series uit binnen- en buitenland. De programmering biedt elke dag een ander thema. Elke avond wordt om 20.30 uur een film uitgezonden. Op maandag is het thema variatie, dinsdag komedie, woensdag actie, donderdag drama, vrijdag familie, zaterdag spanning en zondag romantiek. Met grote Amerikaanse partijen als Disney, Warner en Universal – zijn overeenkomsten voor het uitzenden van de beste films gesloten. Daarnaast zijn ook nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en herhalingen van Nederlandse dramaseries Danni Lowenski in dezelfde week van uitzending op zusterzender SBS6.

  SBS9 begint met filmmarathon  SBS9 begint op 1 januari de uitzending om 12.00 uur met een filmmarathon. Op de eerste uitzenddag zijn films als Seabiscuit en Runaway Bride te zien. Als laatste film wordt Hereafter met Matt Damon in de hoofdrol uitgezonden. Het is de tv-première van de door Clint Eastwoord geregisseerde film.

  SBS9 heeft vooralsnog zestig procent dekking  SBS9 is naast SBS6, Net5 en Veronica de vierde zender van SBS Broadcasting. De zender is op 1 januari in zestig procent van de Nederlandse huishoudens te bekijken. Er zijn distributieovereenkomst met UPC, Ziggo en M7 Group – voor de aanbieders Online.nl en CanalDigitaal – gesloten. De vraag is echter of SBS9 vanaf de eerste dag bij Online.nl te zien is. Deze aanbieder maakt namelijk gebruik van de aanvoer van KPN Wholesale. KPN biedt echter SBS9 niet vanaf de eerste dag aan. SBS Broadcasting verwacht pas later in het eerste kwartaal met andere aanbieders distributieovereenkomsten te sluiten.

  SBS9 niet op voorkeuzeplek 9  De nieuwe zender komt bij aanbieders niet op voorkeuzeplek 9 in de zenderlijst. Bij UPC komt SBS9 op zenderplek 23, bij Ziggo op 28 en bij CanalDigitaal op 13. Pas wanneer SBS9 bij meer aanbieders beschikbaar is zullen de kijkcijfers volgens SBS Broadcasting pas representatief zijn. Het zendermanagement van SBS9 bestaat uit het team van Veronica onder leiding van Directeur Televisie Remko van Westerloo.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: SBS9 vanaf 1 januari bij M7, UPC en Ziggo in basispakket

  De nieuwe tv-zender van de SBS-groep, SBS9, is vanaf 1 januari 2015 op de Nederlandse televisie te zien. Dat maakte SBS donderdag bekend. De nieuwe tv-zender SBS9 wil zich zich nog steeds voornamelijk richten op films en series uit binnen- en buitenland. Op welk kanaal SBS9 komt is nog niet bekend. Waarschijnlijk niet op 9.

  Nieuwe tv-zender SBS9 vanaf 1 januari 2015 te zien Op 1 januari 2015 houdt SBS9 vanaf 12.00 uur gelijk een filmmarathon om het nieuwe jaar in te luiden. Op die dag worden Hamlet 2, Fast Track, Runaway Bride, Seabiscuit en Flash of Genius uitgezonden.

  's Avonds staat Hereafter op het programma, met Matt Damon in de hoofdrol en geregisseerd door Clint Eastwood.

  Herhalingen
  Elke avond krijgt de programmering een ander thema, zoals actie (dinsdag) en romantiek (zondag). Vanaf 20.30 uur is er elke dag een film te zien. Op het gebied van series komt SBS9 onder meer met Blue Bloods, The Good Wife en heel veel herhalingen van onder andere de Nederlandse dramaseries Danni Lowinski.

  Zendermanagement
  Het zendermanagement van SBS9 bestaat uit het team van Veronica onder leiding van Directeur Televisie Remko van Westerloo. “De thema’s per avond zijn tot stand gekomen door naar de programmering van onze andere drie zenders te kijken en hierbij complementair te zijn. We bieden juist een alternatief voor de kijker. Met SBS9 hebben we een mooie aanvulling op ons huidige aanbod”, aldus Van Westerloo.

  Dekking ?
  Bij de lancering op 1 januari hoopt SBS9 op een dekkingspercentage van ongeveer 60%. Bij UPC is SBS9 te vinden op kanaal 23, bij Ziggo op kanaal 28 en bij Canaal Digitaal op nummer 13. SBS hoopt dat de overige aanbieders snel volgen in 2015. [Radio.NL/Novum]

Similar Threads

 1. RTLZ en SBS9 willen in basispakket
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 02-10-2014, 15:09:53
 2. SBS9 in basispakket CanalDigitaal en Online.nl
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 30-09-2014, 17:24:00
 3. BBC HD en BBC Three in basispakket Ziggo
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 27-07-2012, 19:11:20
 4. Ziggo haalt Het Gesprek en CNN uit basispakket
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 11-11-2009, 16:42:40
 5. New Family7 in digitaal basispakket van Ziggo
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-01-2009, 20:32:27

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •