Steeds meer Twentenaren die wonen in het Cogas-verzorgingsgebied sluiten zich bij het collectief Twente Kiest Zelf aan. De door Cogas verplichte overstap van Ziggo naar Caiway is de oorzaak.
Ziggo moet noodgedwongen het leveren van digitale diensten als tv, internet en telefoon via het coaxkabelnetwerk van Cogas stoppen. Huidige Ziggo-klanten worden hierdoor gedwongen om vanaf 2015 digitale diensten bij de nieuwe leverancier Caiway. Omdat veel Twentenaren de manier van handelen van Cogas niet aanstaat en omdat Caiway een afwijkend dienstaanbod heeft, wil een deel van huidige Ziggo-abonnees niet naar Caiway overstappen. Het initiatief Twente Kiest Zelf wil aangemelde deelnemers drie alternatieven voor Caiway aanbieden. Dat de onvrede in het Cogas-verzorgingsgebied groot is, blijkt uit de explosieve groei van het aantal aanmeldingen. Inmiddels hebben zich meer dan tweeduizend mensen zich bij Twente Kiest Zelf aangemeld.

Caiway houdt zich afzijdige initiatiefnemers zijn onder de indruk van de vele positieve reacties en de dankbaarheid van bewoners dat dit initiatief is begonnen. "Het aantal aanmeldingen blijft iedere dag fors toenemen waardoor het vertrouwen van de providers in Twente Kiest Zelf ook groeit” zegt woordvoerder Fokker. Twente Kiest Zelf laat weten dat zij met alle bestaande providers zeer positief contact hebben gehad en de providers de intentie hebben om een bod uit te brengen. Echter ontbreekt van Caiway nog enige reactie. Twente Kiest Zelf bundelt de krachten van Twente om een zo laag mogelijke prijs bij de internetproviders te bedingen die via DSL, kabel en glasvezel diensten aanbieden.