Vodafone onderzoekt intern de mogelijkheden om een fusie met Liberty Global. Dit is het moederbedrijf van de Nederlandse kabelbedrijven UPC en Ziggo. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
Op dit moment bekijkt Vodafone intern de mogelijkheden voor deze fusie. Als de twee bedrijven samengaan, ontstaat het grootste mediabedrijf van Europa met een marktwaarde van ruim honderd miljard euro. Vodafone kijkt bij het interne overleg onder meer naar de steun van aandeelhouders en eventuele bezwaren van de Europese kartelautoriteit. Vodafone lijkt zich ook zorgen te maken over de hoge schuldenlast die bij een combinatie van beide bedrijven ontstaat. Dat zou bij aandeelhouders van Vodafone tot zorgen kunnen leiden.

Eventuele fusie betalen met aandelenIngewijden zeggen dat er nog geen formeel overleg tussen Vodafone en Liberty Global wordt gevoerd. Enkele dagen geleden werd het eerste proefballontje al door een financieel topman van Liberty Global opgegooid. Deze stelde de overname van de Duitse kabelactiviteiten van Liberty Global aan Vodafone voor. Ook van de kant van Vodafone wordt al enige tijd richting Liberty Global gelonkt. Vodafone-topman Vittorio Colao liet eerder weten dat Liberty Global een goede partner kan zijn. Daarbij noemde Colao wel de voorwaarde dat de prijs juist moet zijn. In Nederland is Liberty Global eigenaar van UPC en is het met de juridische en financiŽle afronding van de overname van Ziggo bezig.