Achter de schermen wordt druk overleg gevoerd om het Ziggo e-mailadres die een deel van de Cogas-klanten nu gebruikt langer actief te laten blijven.
Cogas-klanten die via het coaxkabelnetwerk digitale diensten afnemen, moeten in 2015 noodgedwongen de overstap naar Caiway maken. Cogas heeft met Caiway een overeenkomst gesloten waardoor deze provider volgend jaar digitale diensten gaat aanbieden. Deze plotselinge beslissing zorgt er wel voor van klanten die nu bij Ziggo kabelinternet afnemen de e-mailadres kwijtraken. Ziggo heeft Cogas en Caiway vooraf gewaarschuwd dat dit voor problemen zou kunnen zorgen.

Constructieve gesprekken met ZiggoIn eerste instantie hield Ziggo de poot stijf en bleef bij het standpunt dat na het beŽindigen van de klantrelatie de functionaliteit van het e-mailadres direct zou stoppen. Onder druk van klagende klanten is Cogas samen met een delegatie van Twentse wethouders met Ziggo in overleg gegaan. Negen Twentse gemeenten zijn aandeelhouder van de tv-tak van Cogas. Tijdens dit overleg is duidelijk geworden dat Ziggo constructief wil meewerken aan een tijdelijke oplossing van het probleem. Uiteindelijk doel is het huidige Ziggo e-mailadres langer actief te laten blijven. Klanten hebben dan meer tijd om een ander e-mailadres in gebruik te nemen. De komende weken gaan Cogas en Ziggo verder in overleg. Vooral de extra kosten lijkt het struikelblok te zijn.