Discovery Networks frist het HD-kanaal Discovery HD Showcase op en zet het vanaf 1 december vernieuwt in de markt. Ook in BelgiŽ en Nederland is dit HD-kanaal te bekijken.
Niet alleen de audio- en visuele vormgeving wordt vernieuwd. Eigenaar Discovery Networks breidt ook de programmering van het HD-kanaal uit. Op Discovery HD Showcase zijn al langere tijd programmaís van Discovery Channel, Discovery Science en Animal Planet te bekijken. Vanaf 1 december wordt content van de Discovery-zenders ID, ID Xtra en TLC aan de programmering toegevoegd. Discovery HD Showcase is voor meer dan honderdtwintig tv-markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika beschikbaar. Alle programma;s worden in volwaardige HD-kwaliteit uitgezonden.

Discovery HD Showcase bij CanalDigitaalIn Nederland geven weinig aanbieders Discovery HD Showcase door. Enkele jaren geleden besloten de meeste aanbieders Discovery HD Showcase voor de HD-versie van het hoofdkanaal Discovery te wisselen. Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group kon dit voor de Benelux-aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen niet doen. De satellietverspreiding van het HD-kanaal wordt voor meerdere Europese aanbieders gebruikt. Omdat Discovery HD wegens uitzendrechten een Benelux-versie heeft, moest M7 Group Discovery HD Showcase blijven doorgeven.