De populaire Belgische kinderserie Samson & Gert keert deze maand terug met gloednieuwe afleveringen. Vanaf 11 december zijn deze in heel Nederland en BelgiŽ op VRT Ketnet te bekijken.

Studio 100 heeft vijftien nieuwe afleveringen van twaalf minuten gemaakt van de legendarische kinderserie die zowel in BelgiŽ als in Nederland zeer geliefd was. Van Samson & Gert waren sinds bijna tien jaar geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. Vooral de Vlaamse zender VRT Ketnet herhaalt de oude afleveringen regelmatig.

Samson en Gert vieren kerst
In de nieuwe serie draait het vooral om de feestdagen en is staat de sfeer in het teken van de kerstperiode. Voor de opnames is een geheel nieuwe decor gebruikt. Wel zijn er enkele veranderingen. De gasten die vaak langskomen hoeven in de nieuwe reeks afleveringen niet meer te kloppen omdat de bel nu eindelijk wel werkt.

Oude karakters blijven
Naast Gert (bedenker Gert Verhulst) en zijn pratende viervoeter keren ook Alberto en de Burgemeester en Van Leemhuyzen terug als personages. Verhulst is zelf enkel wat ouder geworden net als de andere personages, maar daar wordt verder weinig aan gedaan. De comeback van Samson & Gert trok vooraf veel belangstelling.