KPN-glasvezelklanten die met oudere decoders om van het verbeterde Interactieve TV gebruik te kunnen maken. Voor de oudere decodermodellen komt nieuwe firmware beschikbaar.
Vanaf 2 december kunnen bijna honderdduizend KPN-klanten die via glasvezel naar tv kijken HD-zenders in betere beeldkwaliteit ontvangen. Het gaat hierbij om de tien belangrijkste HD-zenders van Nederland afkomstig van NPO, RTL Nederland en SBS Nederland. Alleen KPN-glasvezelklanten die van de decodermodellen 2260 en 2965 gebruikmaken kunnen naar de verbeterde HD-zenders kijken.

Geen nieuwe decoder maar firmwareKPN begint in de loop van 2015 met de installatie van nieuwe firmware van de oudere decodermodellen 1853, 1903 en 1963. KPN-woordvoerster Ellen van Heerwaarden bevestigt aan Totaal TV dat er geen omruilactie voor oude decoders komt. Na het plaatsen van de nieuwe firmware zijn de oudere decodermodellen ook geschikt om de HD-kanalen in betere beeldkwaliteit door te geven. Hierdoor hoeven klanten zich niet bij de klantenservice of KPN winkel langs te gaan om een nieuwe decoder te vragen. De verbeterde HD-streams komen vooralsnog alleen via glasvezel en niet via koperdraad VDSL voor KPN-klanten beschikbaar.