UPC breidt 1 januari 2015 het zenderaanbod alleen met de nieuwe Nederlandse zender SBS9 uit. De testuitzendingen van SBS9 bij UPC zijn begonnen. Er is echter alleen een diabeeld te zien.
SBS9 is op de Horizon mediabox in HD-kwaliteit op voorkeuzekanaal 23 te bekijken. Via overige DTV mediaboxen en via televisie met CI+ module is SBS9 in SD kwaliteit eveneens op dit voorkeuzekanaal beschikbaar. SBS9 HD is op voorkeuzekanaal 97 in de zenderlijst te vinden. SBS9 komt bij UPC voor alle abonnees van het digitale instappakket Starter en Royaal-abonnees beschikbaar. UPC-woordvoerster Ilse de Sain meldt aan Totaal TV dat SBS9 begin januari de enige nieuwe zender in het digitale aanbod is.

Gedwongen verhuizing Xite en Shorts TVDoor de komst van SBS9 heeft bij UPC een zenderstoelendans plaatsgevonden. Muziekzender Xite die tot voor kort op voorkeuzekanaal 23 uitzond is vanaf nu op positie 25 in de UPC-zenderlijst te vinden. Shorts TV is hierdoor van voorkeuzekanaal 25 naar 125 verhuisd. De HD-versie van Shorts TV blijft op DTV mediaboxen op voorkeuzekanaal 64 uitzenden. Op de Horizon mediabox is Shorts TV HD op kanaal 125 te vinden.