Pownews, de nieuwsrubriek van de publieke omroep Powned, sluit haar bestaan als dagelijkse rubriek af met als hoogtepunt het privéleven van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes.

De uitzending van PowNews van woensdag 3 december was meteen zowat de meest besproken. Veel kijkers, maar ook openlijk collega-rubrieken en journalisten uitten kritiek op de manier waarop het privéleven van burgemeester Onno Hoes uit Maastricht tentoon werd gespreid. Het kan Powned een rechtszaak opleveren.

onno hoes kan rechtszaak beginnen

Pownews is met verslaggever Rutger van Castricum als boegbeeld vooral een uitdaging geweest voor politiek Nederland. De rubriek lag meermaals in de clinch met huidige burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma.


Onno Hoes kan in principe juridische stappen nemen tegen PowNews wegens het schenden van zijn privacy.


Powned moet bezuinigen
PowNews is donderdagavond voor het laatst als dagelijkse rubriek te zien. Hoofdredacteur Dominique Weesie lichtte eerder zijn keuze toe om van PowNews een wekelijks programma van drie kwartier te maken. Op die manier wordt flink op de kosten bespaard en kan Powned nieuwe programmaformats gaan ontwikkelen.