De drie zuidelijke regionale omroepen L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland onderzoeken of een verregaande samenwerking mogelijk is. Bezuinigingen nopen de omroepen hiertoe. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.
Er staat de regionale omroepen de komende jaren nog een extra bezuiniging van vele miljoenen te wachten. De Limburgse regionale omroep L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland werken samen aan een omvangrijk bezuinigingsplan. Onderdeel hiervan is de samenvoeging van alle activiteiten vanaf 2017. Hierdoor komt er feitelijk een ‘super regionale omroep’ voor heel Zuid-Nederland.

Reorganisatie leidt tot baanverliesBij de drie regionale omroepen staan banen op de tocht nu de geldkraan vanuit de landelijke en provinciale overheid een stuk dichter wordt gedraaid. Het is nog niet bekend hoeveel banen er bij de drie regionale omroepen gaan verdwijnen. De drie zuidelijke regionale omroepen bekijken ook of het op korte termijn mogelijk is om met gezamenlijke camera’s en SNG-straalwagens te werken.

Mediastaatssecretaris Dekker niet blijDe plannen van de drie regionale omroepen druisen tegen de visie van mediastaatssecretaris Sander Dekker in. Die ziet een bepaalde vorm van samenwerking tussen regionale omroepen wel zitten maar denkt daarbij vooral aan administratieve samenwerking. De plannen die L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland hebben gaan voor Dekker echter te ver. De omroepen willen met hem in overleg om een toelichting te geven.