De stoere hitserie Vikings gaat in Nederland op drie zenders van mediabedrijf FOX International Channels tegelijk in première. De eerste aflevering wordt 15 december om 22.00 uur uitgezonden.
Vikings is een Iers-Canadese historische dramaserie die de buitengewone verhalen van een groep Noorse krijgers vertelt. De eerste aflevering wordt gelijktijdig op de tv-zenders FOX, FOXlife en National Geographic Channel uitgezonden. De overige acht afleveringen zijn daarna alleen op FOX te zien. FOX zit bij alle aanbieders in het digitaal basispakket. In het geval van UPC is dat het digitale instapabonnement Starter.

Vikings: historische stoere mannenserieVikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen in Scandinavië rond het einde van de achtste eeuw. De serie is gebaseerd op de oude sagen over Ragnar Lothbrok. Met hulp van zijn familie en mannen probeert hij het leiderschap van de Vikingen over te nemen. Vikings is niet alleen een serie over avontuur, conflicten, oorlogen en bloedvergieten, maar draait ook om familie en broederschap.