Met de opbrengsten van de verkoop van licenties in de 700MHz band aan telecomoperators gaat Frankrijk haar defensie financieren en niet de mediasector of culturele instanties.

Frankrijk wil net zoals veel Europese landen een deel van de UHF-band, tot op heden gebruikt voor lineaire televisie-uitzendingen via het digitenne systeem, verkopen aan mobiele providers. Al in de loop van 2016 leidt dit tot grote wijzigingen bij het Franse digitenne - aldaar bekend als TNT - dat geheel op MPEG4 overgaat. De Franse staat gaat dit vrijwel zeker veel geld opleveren. Dit geld wil Frankrijk inzetten voor defensiedoeleinden.

Dringen om frequenties
In Europees verband zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de UHF band vanaf 700 megahertz voor mobiele diensten, maar landen mogen zelf bepalen hoe dit wordt ingevuld. Een probleem dat in veel regio's optreedt is dat het digitenne-systeem dan nog minder van de broodnodige bandbreedte overhoudt. In Frankrijk ligt de oplossing bij een volledige overschakeling naar MPEG4 (DVB-T2) en dat al in het voorjaar van 2016.