De publieke omroep zet in 2015 verder in op maatschappelijk relevante programma's voor alle groepen in de samenleving. NPO 3 ondergaat daarbij de grootste veranderingen.

Bij de NPO zijn in het nieuwe tv-seizoen meer dan honderd nieuwe tv-programma’s te zien. NPO 1 programmeert iedere maand twee nieuwe programma’s. Er is meer kunst en cultuur op NPO 2 en NPO 3 richt zich nog meer op een jongere doelgroep. 'We zullen nog meer mensen weten te boeien', aldus Frans Klein, directeur Televisie.

NPO 3 pure jongerenzender
Met de nieuwe en betere profilering wil de NPO alle doelgroepen nog beter gaan bereiken. Vooral NPO 3 kende de laatste jaren een te onduidelijk profiel. Daarom wordt dit de jongerenzender bij uitstek, waarbij veel synergie wordt gezocht met radiozender NPO 3FM. Daarnaast wil de NPO ook online de strategie flink gaan aanpassen.

Duidelijke zenderprofielen NPO
• NPO 1 is de plek waarin nieuws, actualiteiten en nationale evenementen centraal staat. Er komen nieuwe titels met bekende gezichten als Jeroen Pauw en Eva Jinek. En 70 camera’s vertellen het verhaal van onze gezondheidszorg in ‘Zij houden Nederland in leven’.• NPO 2 is de journalistieke zender die verdieping achter het nieuws brengt. Een programma als ‘Dood voor beginners’ dwingt tot nadenken. Naast onderzoeksjournalistiek en documentaires, krijgen kunst en cultuur meer ruimte op NPO 2.
• NPO 3 (in de avonduren na Zapp) wordt meer de zender voor mensen tussen 20 en 34 jaar. Er komen ook snellere aanpassingen om synchroon te zijn met het ritme van de doelgroep en meer samenwerking met 3FM.