HBO brengt volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes in online onbeperkt kijken-abonnement op de markt. Hiermee wil het Amerikaanse mediabedrijf de strijd met Netflix aangaan.
Forbes baseert zich op een interne memo die het in bezit heeft gekregen. Het online abonnement van HBO komt voorlopig alleen in Amerika op de markt en komt niet als verrassing. In oktober kondigde HBO in 2015 met een eigen streamingdienst te komen. Het wil hierdoor niet langer vast zitten aan tv-aanbieders. De streamingdienst HBO GO maakt nu – ook in Nederland – alleen onderdeel van het HBO-contentaanbod bij tv-aanbieders uit.

Vijfde seizoen van Game of ThronesDe komt van het online abonnement komt tegelijk met het begin van het vijfde seizoen van de wereldwijd meest populaire serie Game of Thrones. HBO wil met het nieuwe abonnement de sterk groeiende markt voor Over The Top (OTT) diensten succesvol betreden. Of het nieuwe online abonnement hetzelfde is als het huidige HBO GO is nog niet bekend. De verwachting is dat het online-abonnement op termijn ook in Europa beschikbaar komt. Of het ook snel naar Nederland komt, is de grote vraag. HBO Nederland is een joint-venture tussen HBO en Ziggo. Ziggo is eigendom van het Britse mediabedrijf Liberty Global dat in Europa op de kabel als tv-aanbieder actief is.