Zondag is in Zwitserland entertainer en zanger Udo Jürgens overleden. De geboren Oostenrijker woonde in Zwitserland en gold ook in Duitsland als één van de meest geliefde entertainers.

De 80-jarige Udo Jürgens overleed tijdens een wandeling in het Zwitserse Thurgau aan een hartstilstand. Pogingen hem te reanimeren mochten niet meer baten en de zanger werd in het ziekenhuis doodverklaard. Jürgens beleefde zijn doorbraak in 1966 bij het Songfestival. Ook speelde hij een rol in Das Traumschiff.

Jürgens trad nog op
De dood van Udo Jürgens komt ondanks zijn hoge leeftijd totaal onverwacht en als een schok. De zanger van liedjes als 'Griechischer Wein' had geen noemsenswaardige gezondheidsproblemen en trad zelfs nog op. Zijn tour 'Mitten im Leben' zou in 2015 verder gaan. Veel fans reageren nu verdrietig op het nieuws van zijn dood.

ZDF herhaalt Gala
Behalve dat Udo Jürgens nog optrad bracht de Duitse zender ZDF nog recent een speciaal gala ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Naar aanleiding van zijn plotse dood herhaalt het ZDF dit gala maandag om 20.15 uur. Ook de Nederlandse zender Radio 5 Nostalgia staat maandag in het teken van Udo Jürgens en zijn muziek.