De komst van de nieuwe interactieve dienst Play heeft ervoor gezorgd dat Telenet oude HD-kabeldecoders buitenspel heeft gezet. Dat heeft voor onrust onder abonnees gezorgd.
Play is het antwoord van Telenet op de onlangs gestopte uitgesteld kijken-dienst Bhaalu. De Belgische rechter verbod deze Belgische interactieve dienst vanwege schendingen van het auteurs- en uitzendrecht. Onder meer Telenet had beklag gedaan over Bhaalu. Met Play kunnen Telenet-abonnees voor tien euro per maand via pc, decoder en mobiele apparaten naar eerder uitgezonden en opgenomen tv-programma’s op elk gewenst scherm kijken.

Telenet ruilt oude decoders deels omDe oude HD-kabeldecoders AD2000 en AD200 van Telenet zijn technisch niet geschikt voor het gebruik van Play. Wil men dus van deze nieuwe interactieve uitgesteld kijken-dienst gebruikmaken, dient men dus de nieuwere modellen AD2100, AD2200 of AD210 aan te schaffen. Wanneer men de oude decoder in het verleden zelf gekocht heeft, dient men zelf voor vervanging zorg te dragen of bij Telenet een decoder te huren. In het geval dat de decoder bij Telenet gehuurd is, kan deze kosteloos bij het kabelbedrijf worden omgeruild. De oude decoders werken niet meer omdat bij Play de CloudPVR-techniek gebruikt wordt. De opnames worden hierbij niet op de fysieke harde schijf van de decoder maar in de cloud op het netwerk van de tv-aanbieder opgenomen. Oudere decoders kunnen firmwarematig niet worden aangepast voor deze nieuwe opnametechniek.