Vandaag is Ziggo begonnen met harmonisatie van haar TV netwerk met Liberty Global, sinds vorig jaar het moederbedrijf van zowel UPC als Ziggo. Ziggo klanten in Gorredijk zullen hun TV vandaag opnieuw moeten instellen om verzekerd te blijven van TV ontvangst.

In een begeleidende brief kondigt Ziggo de aanpassing aan als een netwerk verbetering en in de praktijk pakt dat hopelijk ook zo uit. Wanneer het gaat om het aantal zenders en HD zenders dan is dat ook daadwerkelijk het geval.

De 13 nieuwe HD zenders zijn: Nickelodeon, MTV, 13TH Street, 24Kitchen, ARD, ZDF, BBC1, BBC2, SyFy, E! Entertainment, Fashion TV HD, MyZen HD en Travel Channel. Daarnaast worden na de aanpassing ook alle regionale omroepen doorgegeven.

De TV zal opnieuw moeten worden ingesteld omdat Ziggo overschakelt van een regionale frequentie en netwerk-ID naar één landelijke instelling met frequentie 474.000 en netwerk id 05555. Daarna moet met deze instellingen opnieuw zenders worden gezocht. Omdat er nieuwe zenders bijkomen wisselen een aantal zenders van positie en vindt u een zender soms op een andere plaats dan u gewend bent. De nieuwe zenderindeling is te lezen in dit zenderoverzicht.

Nieuw is ook dat in totaal zo’n 30 zenders vanaf de aanpassing ongecodeerd zullen kunnen worden ontvangen. Dat geldt onder andere voor de regionale omroepen. NPO 1, NPO2 en NPO 3 zullen ongecodeerd in HD worden doorgegeven.

Nog even voor de goede orde. Bovenstaande aanpassingen zullen per regio door Ziggo worden aangekondigd via een brief aan haar klanten. Zolang u dus nog geen brief heeft ontvangen blijft de situatie in uw regio ongewijzigd.

Voor UPC klanten zijn vooralsnog geen aanpassingen nodig.