Liberty Global gaat in 2015 de twee Nederlandse kabelbedrijven UPC en Ziggo samenvoegen. Hierdoor verdwijnt nog voor het einde van het jaar de merknaam UPC voor de consument.
Ziggo wordt de naam van het fusiebedrijf. De koppeling van de netwerken – ook wel harmonisatie genoemd – van beide kabelbedrijven is inmiddels begonnen. Hierbij is het kabelnetwerk van UPC leidend. UPC-klanten hoeven hierdoor niets te wijzigen om naar digitale tv te kunnen blijven kijken. In Ziggo-gebieden waar de harmonisatie heeft plaatsgevonden dienen klanten de digitale ontvangstapparatuur opnieuw in te stellen. Ze krijgen hierna wel de beschikking over meer HD-kanalen, alle regionale omroepen en een ongecodeerd digitaal basispakket inclusief de drie landelijke kanalen van de NPO in HD-kwaliteit.

UPC klanten merken op administratief gebied ietsWaar de Ziggo-klanten bij de levering van diensten veranderingen door de fusie van beide kabelbedrijven, is dit voor UPC-klanten vooral op administratief gebied het geval. Later dit jaar verdwijnt de naam UPC van de maandelijkse factuur. Ook op nieuwe decoders wordt de naam UPC door Ziggo vervangen. Het uiteindelijk eindpunt is het verdwijnen van de merknaam UPC uit het Nederlandse medialandschap. Wanneer dit gebeurt, willen zowel UPC als Ziggo nog niet zeggen. Feit is wel dat UPC onlangs een nieuwsbrief aan klanten heeft gecommuniceerd dat voor het einde van 2015 UPC als merknaam voor de consument verdwenen is.