Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    22-12-2014
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Здравейте,
    имам малък сървър на DM500s =, но трябва да се упна картата, включих применик към сървъра по протокол camd37, но нищо не става чакам повече от 2 часа.

    Благодаря ви

  2. #2
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Как да упна карата булсат

    Ми що не ъпнеш направо с дрийма. дай линия, ще уаря едно рамо, но по-първо дали конфигурацията ти е наред?
    Quote Originally Posted by hasanbg View Post
    включих применик към сървъра
    какъв е приемника? Дай повече информация...

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    22-12-2014
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Как да упна карата булсат

    сървъра е дм500с, а приемника е skysat master hd se .

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Ако приемника няма инсталиран oscam и то от последните версии, няма как да се обнови. На този приемник няма как да инсталираш въпросният софтуер, така че както ти писа колегата, закачаш една антена за DM500 и ще обновяваш през него. Другият вариант е да намериш някой с приемник с oscam да ти се свързва към dm500. Oscam на приемника който обновява и oscam който чете картата трябва да са последни версии, писали сме в темата за 4аее коя е тя.

  5. #5
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    закачаш една антена за DM500 и ще обновяваш през него
    В къщи съм направил така: Гледам на NEXT и от изхода LNB съм теглил един коаксиал до db500. Трябва да се изклщчи захранването на конвертора в db500-то, или като при мен, пъхаш само жилото (средното на коаксиала) в db500-то без Fконектор и без да закачаш оплетката. Настройваш дрийма да се писка примерно на БНТ, БТВ или Нова, и си готов. Така дрийма се самообновява, а ти гледаш с твоя си приемник. Когато обаче минеш на канал с V полявизация, дрийма ще спре да обновява, но като минеш пак на H, ще продължи. А бе на месеца ти трябват 2 уникални пакета разбити в след 8-ма дата някъде и след 20-23-та дата.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    22-12-2014
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Благодаря ти много Mminkov
    ще пробвам твоя вариянт, като гледам с моя случай няма да стане без да дръпна коаксиален кабел до дм500, така че гледам с skysat, а дм само за сървър.

  7. #7
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Quote Originally Posted by hasanbg View Post
    Благодаря ти много mminkov
    ще пробвам твоя вариянт, като гледам с моя случай няма да стане без да дръпна коаксиален кабел до дм500, така че гледам с skysat, а дм само за сървър.
    Не заябравяй, или изключи захранването по lnb на дрийма или вкарваш само жилото (достатъчно е даже само да се доближи до входа lnb, може и да не влезе в дупчицата - тунера пак хваща) - Експериментирай

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Незнам това кабела без оплетката е без никаква логика при условие че спирането на захранването е достатъчно. Колеги липсата на заземяване може да стане причина за пожар.

  9. #9
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Или да гръмне тунера.

  10. #10
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Обновяване на карта Булкрипт чрез Skysat master HD

    Можете да пробвате другия вариант: без даже да включвате кабела - само доближавате жилото - интересно но на 1 см от входа тунера хваща...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 23-12-2014, 22:19:12
  2. Info Съобщаване на проблем с размяната ви
    By Geryl in forum Размяна на линии
    Replies: 26
    Last Post: 15-12-2014, 13:52:11
  3. Replies: 5
    Last Post: 15-02-2012, 23:44:58
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  5. Replies: 0
    Last Post: 24-11-2011, 17:30:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •