Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: 2 распберита едното сървър с оскам второтl

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    03-11-2013
    Posts
    16
    Uploads
    0

    2 распберита едното сървър с оскам второтl

    Здравейте колеги от 3 дни се опитвам да подкарам стрийм (LiveTV) на распбери и стигам до някъде и от там наникъде значи имам 2 распберита едното е оскам сървър на второто има инсталитан опенелек на распберито с опенелека съм инсталирал TvHeadend на първото сървъра съм направил акаунт за tvh по протокола newcamd свързвам юзъра от tvh към оскам на сървъра с оскам се вижда юзъра че е свързан стартирам tvheadend PVR клиента конфигуриам го да се свърже към localhost понеже са на едно и също распбери и от там като си отворя LiveTV няма канали някакви идей къде оплесквам нещата ако трябват някакви конфизи ще ги постна.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Пусни за начало клиент на това на което е сървъра. Виж дали има листата с канали отвори първо един свободен, след това кодиран. Как са свързани по между си двете и какъв ти е сателитният/кабелен тунер?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    03-11-2013
    Posts
    16
    Uploads
    0

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Пусни за начало клиент на това на което е сървъра. Виж дали има листата с канали отвори първо един свободен, след това кодиран. Как са свързани по между си двете и какъв ти е сателитният/кабелен тунер?
    Хмм май аз нещо не съм разбрал мислех че tvheadend може да прави директно заявки към оскам нямам вързан тунер единствено на распито което е сървър имам програматор с карта на булсатком всичко е вързано в локална мрежа имам и в хола Golden Interstar Lx1 който е клиент на оскам сървъра

  4. #4
    Senior Member joropet's Avatar
    Join Date
    25-12-2009
    Posts
    369
    Uploads
    2

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Аз лично, не разбирам какво точно искаш да постигнеш. Може да е и заради това безкрайно изречение в пост 1. Би ли пояснил?

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Quote Originally Posted by DonRamon View Post
    Хмм май аз нещо не съм разбрал мислех че tvheadend може да прави директно заявки към оскам нямам вързан тунер единствено на распито което е сървър имам програматор с карта на булсатком всичко е вързано в локална мрежа имам и в хола Golden Interstar Lx1 който е клиент на оскам сървъра
    Tvh е сървър за restreaming който може да разкодира канали чрез oscam. Значи за целта ти трябва тунер на usb свързан към устройството с инсталиран tvh, няма как да вземеш сателитносят stream от приемника си и да го прехвърлиш към rpi само чрез oscam.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    03-11-2013
    Posts
    16
    Uploads
    0

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Ясно сега разбрах че няма да стане това което бях замислил мислих си да сложа второто распбери(openelec) в кухнята и от първото(оскам сървъра) да стриймвам

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Купи си usb tuner писали сме кои стават може да стане това което искаш, естествено ще ти трябва двоен конвертор и втори кабел от антената.

  8. #8
    Senior Member joropet's Avatar
    Join Date
    25-12-2009
    Posts
    369
    Uploads
    2

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Може да ползва тунера на приемника, ако не държи на TVH. За целта му трябва плъгин от pvr клиентите, който се казваше VU+ или нещо от рода.

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    Проблема е само един че няма как да гледа на различни транспондери на приемника и кухнята. При мен съм го направил така тунери на usb, rpi, raspbian и локална карта в oscam и се гледа на разстояние 4000 към без проблеми.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    03-11-2013
    Posts
    16
    Uploads
    0

    Re: 2 распберита едното сървър с оскам второт&

    А какви тунери ползваш ако не е тайна марка модел?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 189
    Last Post: 11-01-2016, 09:43:07
  2. Info Наблюдения върху приемниците с процесор
    By turbopower in forum Линукс базирани
    Replies: 3
    Last Post: 11-12-2012, 06:34:13
  3. Replies: 0
    Last Post: 24-11-2011, 17:30:47
  4. Replies: 2
    Last Post: 17-10-2011, 09:59:20
  5. Replies: 14
    Last Post: 21-05-2009, 18:36:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •