Een deel van de Ziggo-klanten dat met een CI+ module direct via het televisietoestel digitaal naar tv-zenders kijkt, kan dit vanwege een storing niet doen.
De getroffen klanten kunnen alleen naar NPO 1 in SD-kwaliteit kijken. Deze zender wordt namelijk ongecodeerd via het Ziggo-netwerk doorgegeven. In geharmoniseerde gebieden waarin de kabelnetwerken van Ziggo en UPC gekoppeld zijn, kunnen Ziggo-klanten naar ruim dertig zenders zonder CI+ module kijken. De storing is onder meer via de internetsite Alle Storingen goed zichtbaar. Ook op sociale media onder meer via de twittersaccounts van Ziggo wordt door klanten geklaagd. Het is onbekend wanneer de storing verholpen is.


TV-kijken via omweg toch mogelijkDe Ziggo-klantenservice zegt desvraagd aan gedupeerde klanten dat tv-kijken via een omweg toch mogelijk is. Met deze zogenaamde workaround moet men de zender selecteren die men bekijken wilt. Daarna zet men het televisietoestel op standby. Na enkele seconden zet men de televisie aan en vanaf dat moment kan men in de meeste gevallen naar de gekozen tv-zender kijken. Omdat de storing alleen het digitale tv-platform van Ziggo treft, kunnen klanten wel zonder problemen naar tv-kanalen kijken die analoog beschikbaar zijn. Bij veel televisietoestellen zijn deze in de zenderlijst vanaf kanaal 2001 te bekijken.