Netflix kwam deze week met goede abonneecijfers. Tegenover NOSop3, maar ook in een brief naar aandeelhouders, uit Netflix haar grote zorgen over het in Nederland populaire Popcorn Time.

Popcorn Time is razend populair in Nederland om series te bekijken, maar het is en blijft een illegale dienst. Netflix, dat deze week met zeer goede abonneecijfers voor ondermeer Nederland naar buiten kwam, maakt zich enorme zorgen over deze dienst en heeft haar aandeelhouders uitgelegd waarom. Nederlanders lopen voorop met het gebruik van internet, maar weten ook als geen ander de weg te vinden naar illegale video-diensten.

Netflix kijkt naar Nederland
Netflix stelt in de brief aan de aandeelhouders, verspreid naar aanleiding van de jaarresultaten over 2014, zeer bezorgd te zijn over de opkomst van websites voor illegaal kijken en downloaden. Netflix ziet daarbij in Popcorn Time een grote bedreiging. Deze site heeft juist in Nederland verreweg de meeste aanhang en wordt volgens Netflx meer geraadpleegd dan haar eigen abonneedienst. Omdat er vrij weinig tegen kan worden gedaan wil Netflix nu bij zichzelf te rade gaan en onderzoekt hoe het haar eigen aanbod nog aantrekkelijker kan maken.