De MotoGP is de komende vier jaar in Nederland op Eurosport te zien. De Europese sportzender heeft voor Nederland de komende vier jaar de exclusieve uitzendrechten in bezit.
Het is de eerste keer dat de overname van Eurosport door Discovery Networks in Nederland voor de kijker zichtbaar wordt. De eerste MotoGP-uitzendingen op Eurosport vinden van 26 tot en met 29 maart plaats. Dan wordt de eerste MotoGP-race van het seizoen in Qatar georganiseerd. Naast de MotoGP heeft Eurosport ook de uitzendrechten van de Moto2 en Moto3 in bezit gekregen. Bij alle motorraces worden ook de vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht. Eurosport zet hiervoor naast de lineaire kanalen Eurosport en Eurosport 2 ook de online Eurosport Player in. Dat meldt DeRotsMedia.

Geheel Nederlands aanvoersignaal MotoGPEurosport zet groot in bij het uitzenden van de MotoGP. De sportzender maakt medio februari meer over de uitzendingen bekend. Zeker is wel dat er een speciale Nederlandse aanvoersignaal bij elke race beschikbaar is. Voor de Nederlandse Eurosport-uitzending is er een volledig productieteam op locatie. Deze kunnen eigen beelden maken. Ook de twee Nederlandse commentatoren Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh verzorgen live vanaf het racecircuit het commentaar. Op de Eurosport Player zal naast de tv beelden ook extra kanalen beschikbaar komen, zoals vier onboard camera’s, een helicopter feed, een live tracker en een live timing feed.