Kabelbedrijven hebben de laatste dagen last van vervelende storingen waardoor klanten al dan niet tijdelijk naar tv-zenders konden kijken. UPC, Ziggo en Kabelnoord werden door storingen getroffen.
Het begon donderdagavond met een storing bij Ziggo met storing op het CI+ platform. Ziggo-klanten die voor digitale tv direct via een televisietoestel de CI+ module van het merk Neotion gebruiken, konden enige tijd niet naar gecodeerd uitgezonden zenders kijken. Ziggo stelde vrijdag tegen Totaal TV dat de storing verholpen was. Toch zijn er op internet nog steeds meldingen van Ziggo-klanten dat kijken via de Neotion CI+ module nog steeds niet mogelijk is. UPC-klanten in Gelderland kregen zaterdagavond een tv-storing van enkele uren voor de kiezen. Beide kabelbedrijven die binnenkort samen onder de merknaam Ziggo verder gaan zeggen dat de onlangs begonnen koppeling van netwerken niets met de tv-storingen te maken heeft.

Kabelnoord heeft problemen met glasvezelaanvoerKabelnoord ondervindt vandaag problemen met het aanvoersignaal van tv-zenders voor doorgifte op het eigen netwerk. De glasvezelaanvoer is verstoord waardoor een deel de tv-zenders niet beschikbaar is. Inmiddels is de aanvoer van de tien meest bekeken zenders van de NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting hersteld. Hierdoor zijn deze zenders door Kabelnoord-klanten weer te bekijken. De tv-aanbieder weet op dit moment nog niet hoe lang de storing bij de overige tv-zenders gaat duren.