Een videoboodschap van hackersgroep Anonymous is mogelijk de aanleiding voor het incident op het Mediapark waarbij de 19-jarige student Tarik Z een bewaker enige tijd gijzelde om toegang tot de studio van het NOS Journaal te krijgen.
Nederland was enige tijd in de hoogste staat van paraatheid nadat Tarik Z zich op deze manier toegang tot het NOS-gebouw op het Mediapark in Hilversum verschafte. Landelijke publieke tv-zenders waren korte tijd uit de lucht. Ook bij de landelijke publieke radiozenders was er een hoorbare wijziging van de programmering. Het incident in het NOS-gebouw duurde slechts tien minuten. De man werd door de politie overmeesterd. Later bleek hij een neppistool bij zich te hebben.

Videoboodschap Anonymous richting NOS, RTL en SBSTarik Z stelde te handelen namens een groep van 98 hackers die Nederlanders de waarheid over belangrijke feiten willen vertellen. Dat lijkt te linken naar een eerdere boodschap van enkele jaren geleden van hackersgroep Anonymous richting de nieuwsredacties van de Nederlandse omroepen NOS, RTL en SBS, zo meldt De Spreekbuis.