Bezoekers van de technologiesite Tweakers zijn het erover eens. Kabelbedrijf Ziggo is de beste internetaanbieder. Om het succes van kabelinternet compleet te maken volgt UPC op de tweede plaats.
De onderlinge strijd tussen Liberty Global eigenaar van de kabelbedrijven UPC en Ziggo en KPN is hierdoor door het Britse mediabedrijf gewonnen. Ziggo en UPC behaalden samen een nipte meerderheid van de stemmen. KPN met dochterbedrijven XS4All en Telfort volgt met ruim 35 procent op enige achterstand. De bezoekers van Tweakers mochten in de afgelopen maanden stemmen voor de Tweakers Awards. Het vergelijk tussen aanbieders kan het beste als tevredenheidsonderzoek betiteld worden. En echt vergelijk tussen aanbieders kan door de meeste stemmers niet gemaakt worden omdat de meeste van hen niet gelijktijdig over twee internetverbindingen van verschillende aanbieders beschikken.

Consument tevreden met kabelinternetOndanks dat glasvezelinternet symmetrische en dus gelijke upload- en downloadsnelheid biedt, zijn Nederlanders tevreden of de aangeboden internetsnelheden via het kabelnetwerk. Ziggo en UPC die later dit jaar beiden samen onder de merknaam Ziggo verder gaan behalen in de Tweakers Awards een eerste en tweede plaats. Ziggo is volgens de Tweakers-bezoekers met 35,7 procent van de stemmen superieur. UPC volgt met 14,4 procent en XS4All maakt met 12,4 procent de top drie compleet. KPN volgt met 10,8 procent de vierde plaats.