KPN-klanten die van Interactieve TV gebruikmaken, kunnen vanaf vandaag naar het internetradiostation Pingu´n Radio luisteren. Het radio-aanbod werd onverwacht uitgebreid. Dat meldt de radiozender op de eigen internetsite.
Uit glasvezel.html">de jaarcijfers 2014 van KPN blijkt dat KPN 1,6 miljoen klanten heeft die het tv-product Interactieve TV afnemen. Omdat Pingu´n Radio in het basispakket wordt aangeboden, is het bereik van de radiozenders met hetzelfde aantal huishoudens gestegen. De radiozender is bij KPN Interactieve TV via voorkeuzekanaal 828 te beluisteren. Pingu´n Radio was tot vandaag alleen wereldwijd via internet te beluisteren. In het muzieksegment alternatieve popmuziek is Pingu´n Radio volgens Shoutcast de best beluisterde internetzender van Europa.

Pingu´n Radio succesvol vervolg Kink FMPingu´n Radio werd opgericht nadat V-Venture in 2011 de stekker uit radiozender Kink FM trok. Het is een particulier initiatief dat financieel door sponsors en luisteraars gedragen wordt. Op 4 april viert de radiozender haar derde verjaardag met een crowdfund festival in de Amsterdamse muziektempel Paradiso.