NBC-nieuwslezer Brian Williams presenteert voorlopig het Nightly News niet meer. Officieel is het een persoonlijke beslissing van de nieuwslezer maar er was grote druk van NBC om deze stap te maken.
Brian Williams is één van de bekendste nieuwslezers van Amerika. Hij kwam deze week in opspraak nadat hij had gepocht over een reportage die hij in 2003 in Irak als verslaggever had gemaakt. Daarbij stelde Williams dat hij in een gevechtshelikopter had gezeten die door vijandelijk vuur was geraakt. Irak-veteranen spraken dit echter tegen waardoor Williams deze week openbaar door het stof ging en op televisie zijn verontschuldigingen aanbood. De nieuwslezer had namelijk in een andere helicopter gezeten die niet was geraakt maar wel bij het incident aanwezig was. Inmiddels wordt ook getwijfeld aan zijn reportages over orkaan Katrina in New Orleans in 2005.

NBC zit met Brian Williams in de maagNBC Nightly News is met gemiddeld ruim negen miljoen kijkers het best bekeken nieuwsprogramma in Amerika. In Nederland kan men Nightly News via CNBC – onder meer ongecodeerd via de satelliet en bij diverse tv-aanbieders – bekijken. Brian Williams is voorlopig niet meer als anchor te zien. Hij heeft bekendgemaakt om tijdelijk met zijn werkzaamheden te stoppen. Op de internetsite van NBC stelt de nieuwslezer dat het hem pijnlijk duidelijk is geworden dat hij nu te veel onderdeel van het nieuws is geworden.