Opmerkelijke verschuivingen hebben zich recent voorgedaan bij de kijkcijfers op de late avond. RTL Late Night werd daarbij na lange tijd van de troon gestoten door Shownieuws van SBS.

SBS voerde recent de nodige veranderingen door bij Shownieuws en deze werpen hun vruchten af. Afgelopen week wist de rubriek zelfs meer kijkers dan het geduchte RTL Late Night aan zich te binden. Shownieuws trok vrijdagavond 922.000 kijkers en versloeg daarmee de talkshow van Humberto Tan, die 906.000 kijkers trok. Zo blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook de late editie van Hart van Nederland deed het zeer goed.

Vernieuwingen SBS hebben effect
Shownieuws heeft een metamorfose ondergaan waarbij niet alleen de presentatiedesk is omgedraaid, maar ook het format strakker is. Hierdoor moesten onder andere Eric van Tijn, Janice en René Mioch als vaste gezichten het veld ruimen. SBS meldt dat een groei van 56 procent zichtbaar is bij Shownieuws, dat nu gemiddeld 276.000 kijkers meer aan zich weet te binden dan afgelopen najaar. Ook de veranderingen bij Hart van Nederland, waarbij feitelijk het decor en de intro's weer als vanouds werden, blijken bij veel kijkers in de smaak te vallen.