Ondanks de recente winterprik lijkt een Elfstedentocht verder weg dan ooit. De huidige kaarten tonen geen winterinval in de februarimaand. De NPO herhaalt de hele tocht van 1985.

Een Elfstedentocht was voor het laatst dichtbij in februari van 2012. Mart Smeets en alle omroepen en providers waren toen klaar voor het evenement, dat helaas toch niet kon doorgaan door invallende dooi. Aangezien de tocht der tochten ook dit jaar verder weg lijkt dan ooit wil de NPO de liefhebber troosten met een uitzending van de gehele tocht zoals die in 1985 plaatsvond. Dit is op 21 februari exact dertig jaar na dato te zien op NPO Best.

NPO Best voor alle kijkers
De NPO gaat de dertien uur durende uitzending van Studio Sport over de Elfstedentocht van 1985 opnieuw uitzenden op zaterdag 21 februari via het themakanaal NPO Best. NPO Best zit bij veel digitale aanbieders in de pluspakketten (bij CanalDigitaal alleen in de avond en nacht te zien), maar het signaal wordt die datum voor alle digitale kijkers opengesteld. Het verloop van de legendarische strenge winter van 1985 is ook hier na te lezen.

http://www.schaats-en-skate.nl/cees/1985.htm