Vanaf 1 juni aanstaande stopt UPC definitief met de doorgifte van de zenders E!, 13th Street en Syfy. Dat dit ook voor de HD-varianten geldt is door UPC tegenover Totaal TV bevestigd.




Het verdwijnen van de SD-versies van E!, Syfy en 13th. Street werd maandag bekend naar aanleiding van de door UPC aangekondigde wijzigingen per 1 april. Deze hangen grotendeels samen met de integratie van de diensten met die van Ziggo. UPC heeft dinsdag tegenover Totaal TV bevestigd dat de HD-varianten van deze zenders ook verdwijnen. De doorgifte van alle zes kanalen van NBC Universal wordt per 1 juni beŽindigd.


NBC Universal zenders wel bij andere aanbieders
De zenders van NBC Universal waren al enige jaren bij UPC te zien als lineaire zenders en met een on-demand aanbod. Sinds het voorjaar van 2013 waren de zenders ook in HD te ontvangen. UPC had daar toen de primeur mee. Na het verdwijnen zijn SyFy en 13th. Street bij UPC blijven deze in elk geval beschikbaar bij concurrerende aanbieders zoals KPN Interactieve TV en CanalDigitaal in de SD-norm. E! HD is ook nog bij KPN beschikbaar.